fbpx
  • Vi tar i mot nye pasienter!

    • Fast lavpris på årlig tannsjekk og tannpleie til kun kr 890,-
    • Velkomsttilbud nye pasienter: Undersøkelse til kun kr 590,-
    • Kveldsåpent og gratis parkering

Tall viser at 1 av 5 personer kan ha kjeveleddslidelser som forårsaker kjevesmerter, hodepine, nakkesmerter og depresjonslignende symptomer.

Kjeveleddslidelser eller Temporomandibulær dysfunksjon (TMD) er en velkjent tilstand for tannleger, men ikke alle pasienter som plages av symptomer som øresus, svimmelhet, hodepine og/eller smerter i ansikt, rygg og nakke er klar over at problemet kan sitte i kjeveleddet. Sammenhengen mellom TMD og stress, angst eller depresjon kan også gjøre det vanskelig å skille mellom årsak og symptom, og feildiagnostisering er vanlig.

Det finnes flere typer tiltak og behandlingsmetoder for å bli kvitt problemet. Kognitiv terapi, psykologi og stressbehandling er en innfallsvinkel. Fysioterapi med muskulær behandling og kjeveøvelser en annen, mens tannleger i første rekke ville tenkt bittskinne og eventuelt operasjon. Ofte vil pasienter ha godt utbytte av et flerfaglig samarbeid for å bli kvitt problemene.

Vi samarbeider med behandlere med bakgrunn innen akupunktur og posturologi. Vi har veldig gode erfaringer med å behandle kjeveleddslidelser ut i fra et større perspektiv enn kun tenner og kjeveledd.

Vanligvis starter vi med en vanlig undersøkelse av tennene for å utelukke at det er tennene som er opphav til smertene. Hvis pasienten faller inn under gruppen kjeveleddslidelser, vil tannlegen ta avtrykk for tillaging av bittskinne. Bittskinnen skal kunne bidra til at kjeveledd og muskulatur kommer i avslappingsleie.

Bittskinnen kombineres ofte med en kur betennelsesdempende medisin i fem til sju dager.

Samtidig anbefaler vi at pasienten får behandling hos en av klinikkens akupunktør eller posturolog.

Vi har også god erfaring med behandling av ansiktssmerter med Botox.

Ranheim Tannhelse
Jakobslivegen 1
7058 Trondheim
Norge
Se i Google Maps