fbpx
  • Vi tar i mot nye pasienter!

    • Fast lavpris på årlig tannsjekk og tannpleie til kun kr 890,-
    • Velkomsttilbud nye pasienter: Undersøkelse til kun kr 590,-
    • Kveldsåpent og gratis parkering

Lystgass er en “snill” form for bedøvelse, og gir deg en følelse av at tiden går fort. Den virker behagelig avslappende når den inhaleres, og er smak- og luktfri. Lystgassen brukes i en blanding med oksygen, og effekten er lett å kontrollere med moderne apparatur. Behandlingen gjennomføres av spesialutdannede tannleger, og du blir kontinuerlig overvåket under behandlingen.

Du må møte fastende (ikke røyke, spise eller drikke 4 timer før behandling). I noen tilfeller vil tannlegen anbefale deg å ta andre beroliggende på forhånd.

Det er svært viktig at tannlegen får riktige og utfyllende helseopplysninger fra deg for å kunne tilpasse behandlingen. Si derfor ifra om alle medikamenter du har tatt det siste døgnet før behandlingen.

Ved tannbehandling tilføres lystgass via en liten maske, som plasseres over nesen, og du kan derfor ikke være tett i nesen når du skal ha lystgassbedøvelse. Du kan puste fritt, og teknikken gir ingen følelse av innestengthet. De fleste kan gjennomføre bedøvelse med lystgass. Effekten kommer i løpet av sekunder når gassen blir tilført, og forsvinner også i løpet av sekunder når gassen skrus av. Du kan kjøre bil som ellers ca. 60 minutter etter avsluttet behandling (om du ikke har brukt andre diskvalifiserende medisiner i forbindelse med behandlingen)

Effekten hos hvert individ kan variere noe, men oppleves av de fleste som svært behagelig avslappende. De fleste opplever at musklene slapper av, en blir søvnig og likegyldig. Tiden oppleves å gå fortene enn vanlig.

Behandlingen har som regel ingen ettervirkninger, men selvsagt kan du ha virkninger av andre medikamenter som er gitt før/under/etter lystgassbehandlingen. Du kan bruke smertestillende medikamenter på foreskrevet måte etter endt behandling.

Ranheim Tannhelse
Jakobslivegen 1
7058 Trondheim
Norge
Se i Google Maps