fbpx
  • Vi tar i mot nye pasienter!

    • Fast lavpris på årlig tannsjekk og tannpleie til kun kr 890,-
    • Velkomsttilbud nye pasienter: Undersøkelse til kun kr 590,-
    • Kveldsåpent og gratis parkering

Tannen får sin næring gjennom et blodåresystem sentralt i tannen. I samme kanal ligger tannens nerver. Skader og infeksjoner som affiserer denne kanalen vil resultere i tanntrekking eller rotfylling.

Rotfylling innebærer en omfattende behandling i flere trinn:

  1. Den sentrale kanalen i tannen renses grundig, via en åpning i tannkronen
  2. Deretter fylles den rensede kanalen med en bakteriedrepende substans
  3. Tannkronen må deretter forsegles med en holdbar tannerstatning

Som oftest vil tannen etter en tid kunne både kjennes og se ut som den originale tannen. Nerven i tannen er fjernet, og tannen er i prinsippet følelsesløs etter en rotfylling. Siden hjernen mottar en sum av sanseinntrykk fra nabotenner, kjeve og slimhinner, merker de fleste lite til forandringen.

Gevinsten ved rotfylling er at en har bevart en tann kosmetisk og funksjonelt. Rotfyllingsprosessen tar for øvrig lang tid og må vanligvis utføres ved flere besøk hos tannlegen, før tannen endelig er ferdigbehandlet. Selv om behandlingen er tidkrevende, vil de fleste være tjent med innsatsen.

I noen få tilfeller (10-15%) kan det utvikles en betennelse i rotspissen av en rotfylt tann. Betennelsen kommer som regel i små sidegrener av rotkanalen, og gir lokal ømhet i kjeven. Tilstanden krever behandling av tannlege.

Ranheim Tannhelse
Jakobslivegen 1
7058 Trondheim
Norge
Se i Google Maps