fbpx
  • Vi tar i mot nye pasienter!

    • Fast lavpris på årlig tannsjekk og tannpleie til kun kr 890,-
    • Velkomsttilbud nye pasienter: Undersøkelse til kun kr 590,-
    • Kveldsåpent og gratis parkering

Krone er en type tannerstatning som benyttes der tannen er så ødelagt at hele den synlige delen av tannen må erstattes. Kroner i hel porselen brukes for det meste i dagens behandlinger.

En tannerstatning utføres i tre steg:

  1. Tannlegen må først fjerne ødelagt tannsubstans og forme tannen så den kan gi feste for en krone. Det tas avstøpninger av den preparerte tannen, nabotennene og motstående kjeve for å sikre perfekt passform av kronen. Tannen blir dekket av en midlertidig krone som skal beskytte behandlingsflaten i de dagene det tar å lage den permanente kronen.
  2. Den permanente kronen blir laget ferdig på et tannteknisk laboratorium på basis av avstøpningene i løpet av noen dager
  3. Kronen limes/sementeres så på plass av tannlegen.

En krone er som regel en meget sterk og holdbar tannerstatning. Den er noe kostbar, men allikevel kostnadseffektiv på grunn av overlegen holdbarhet. Kronen i seg selv er oftest nesten uslitelig, men i overgangen til tannroten kan det oppstå tannråte. Dette er for øvrig sjeldne tilfeller, men det er viktig at dette oppdages og behandles tidlig. Følg derfor de anbefalinger som tannlegen gir om kontroll.

Ranheim Tannhelse
Jakobslivegen 1
7058 Trondheim
Norge
Se i Google Maps